niedziela, 3 kwietnia 2011

Rogaliki marchewkowe z dżemem

3 duże marchewki
1 kostka masła
2 szklanki maki
3 łyżki cukru
dowolny dżem (w tym przypadku jabłkowy)
tłuszcz do wysmarowania blachy

Marchew trzemy na grubych oczkach. Wszystkie składniki należy zagnieść ze sobą, rozwałkować okrągły placek grubości 1/2 cm, pokroić tak aby powstały trójkąty, posmarować dżemem i zwijać w rogaliki. Wierzch można posmarować białkiem i posypać cukrem. Rogaliki piecze się 30 minut, na wysmarowanej tłuszczem blaszce, w temperaturze 180 stopni. Z podanej ilości wychodzi 20 rogalików.

Koszt: około 6 zł.

2 komentarze:

  1. Witaj! Napisz mi na maila polskowloskie@onet.eu, to dam Ci autoryzacje do bloga (musialam go zablokowac), jesli oczywiscie chcesz. Pozdrawiam! Natalia

    OdpowiedzUsuń

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...