niedziela, 5 czerwca 2011
Blok czekoladowy
1 kostka masła
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
3 łyżki kakao
400 gram mleka w proszku
400 gram herbatników
bakalie do wyboru: rodzynki, orzechy, migdały itp.
Masło, cukier, wodę oraz kakao należy wymieszać i zagotować. W osobnym naczyniu (głębokim) kruszymy herbatniki, wsypujemy bakalie, mleko w proszku i zalewamy to ostudzoną, przygotowaną wcześniej polewą. Wszystko dokładnie mieszkamy. Masę przekładamy do blaszki, lub innego naczynia i chłodzimy przez kilka godzin.
koszt: około 16 zł
Etykiety:
ciasta,
ciasto bez pieczenia,
ciasto na zimno,
czekolda,
desery,
herbatniki,
kakao,
orzechy,
rodzynki,
święta
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mama mojego TeŻeta robi taki blok:) Wszyscy w Rodzinie za nim przepadamy:)
OdpowiedzUsuń