niedziela, 18 kwietnia 2010

Krem z marchewek

5 dużych marchewek
2 małe cebule
1 ząbek czosnku
2,5 szklanki bulionu
2 łyżki masła
3 łyżki śmietany
2 kromki chleba
sól, pieprz (najlepiej biały), papryka

Na maśle podsmażamy pokrojoną w plasterki marchew. W połowie smażenia dodajemy cebulę pokrojoną w półtalarki. Należy odłożyć kilkanaście plasterków marchwi do dekoracji. Podsmażone warzywa wrzucamy do gotującego się bulionu. Wszystko razem gotujemy 15 minut. Po ostygnięciu zupę miksujemy. W osobnym naczyniu mieszkamy śmietanę z solą i odrobiną ciepłego bulionu. Śmietanę wlewamy do zupy, przyprawiamy i podgrzewamy na małym ogniu ok. 5 minut dbając o to aby zupa się nie zagotowała. Na patelni przygotowujemy grzanki. Na odrobinie masła podsmażamy drobno pokrojony czosnek i dodajemy chleb pokrojony w kostkę. Ugotowaną zupę dekorujemy grzanki i plastrami marchwi.
-----
Wnętrza: jeśli dbasz o swoje wnętrzach i chcesz aby były przytulne i z klimatem możesz umieścić w nich szyte dekoracje domowe. Przytulności dodadzą: nowoczesny bieżnik, ładnie dobrane poszewki 40x40, podkładki, ściereczki kuchenne bawełniane czy obrusy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...