wtorek, 1 listopada 2011
Krem bananowy
3 duże banany
3/4 szklanki śmietany (18%)
1/2 szklanki mleka
3 łyżki cukru pudru
2 płaskie łyżeczki żelatyny
dodatkowo:
wiórki kokosowe od posypania i rurki waflowe do dekoracji
Mleko należy podgrzać i po zestawieniu z ognia rozpuścić w nim żelatynę. Odstawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Banany kroimy na mniejsze części, miksujemy na krem, dodajemy śmietanę, cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w mleku. Wszystko razem miksujemy. Deser należy podawać w pucharkach udekorowany plasterkami bananów. Można posypać wiórkami kokosowymi lub startą czekoladą ewentualnie posiekanymi orzechami. Przechowujemy w lodówce.
Porcja dla 4 osób
koszt: około 6 zł
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz