5 średnich ziemniaków
1 duży burak
1 mała czerwona cebula
1 jabłko
2 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki ostrej musztardy
sól, pieprz, papryka
posiekany szczypiorek
Ziemniaki należy ugotować i pokroić w kostkę. Buraka również można ugotować jednak szybciej będzie upiec go w piekarniku ok. 45 minut zawiniętego w folię aluminiową. Buraka również kroimy w kostkę. Dodatkowo należy posiekać czerwoną cebulę, szczypiorek i obrane jabłko w kostkę. Do salaterki wkładamy pokrojone ziemniaki, jabłko, buraka i cebulę. Dodajemy przyprawy, łączymy z majonezem i musztardą a na koniec posypujemy szczypiorkiem. Sałatkę należy przechowywać w lodówce, jest bardzo dobra gdy się przegryzie, na przykład na drugi dzień.
Koszt potrawy: około 4 złote
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz